Vestre Akers SK

Sandvolleyball

Sandvolleyball

Sandvolleyballsesongen starter igjen i mai 2019!


TRENINGER

Vestre Aker tilbyr treninger for de eldste gruppene på Kragskogen sandvolleyballs flotte anlegg.

 1. G19 tirsdager kl. 18.30-20.00
 2. J17 tirsdagerkl. 17.00-18.30

For de yngre gruppene vil det være aktuelt å ta enkelte treninger evt. avslutning på sandvolleyballbanen. Det er også mulig å melde seg på sandvolleyballskole første uken i sommerferien dersom man ønsker det.

TURNERINGER

Spillerne organiserer selv deltakelse på turneringer. Man gjerne kan bytte makker fra turnering til turnering. En del lokale turneringer benytter prinsipp om at man melder seg på enkeltvis, og så trekkes lagene ved ankomst. Da trenger man ingen makker når man melder seg på.

Generelt er det greit å vite at LT turneringer er «lokale turneringer», en slags lavterskel variant der nivået vanligvis ikke er veldig høyt og påmeldingsfrist er relativt tett på turneringen. RT turneringer er «regionale turneringer», her er stiller lag fra hele region Øst. Nivået her er noe høyere enn LT turneringer, og påmeldingsfrist er vanligvis ca 3 dager før arrangementet.

Turneringsoversikt legges ut av kretsen i løpet av kort tid.Info her oppdateres da.

ALDERSKLASSER

 • U13-klassen
  Minisandvolleyball (f. 2007 og yngre) spilles med to spillere på hvert lag, en tredje kan roteres inn om ønskelig. Spilles på 4 x 4 m bane, nivådelt 1-4 som i minivolleyball. Lagene spiller 4 kamper hver, ingen rangering.
 • U15-klassen
  For spillere f. 2005 og yngre. To spillere pr. lag. Det spilles på 6 x 6 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • U17-klassen
  For spillere f. 2003 og yngre. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • U19-klassen
  For spillere f. 2001 og yngre. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill.
 • Senior
  For spillere f. 2004 og tidligere. To spillere pr. lag. Det spilles på 8 x 8 m bane. Puljespill og sluttspill

LISENS
Spillere må ha betalt personlig lisens før påmelding til turnering kan ordnes. For sesongen 2019 koster lisens 400 kr for junior (2003-07) og 700 kr for senior (2002 og eldre) Skal du kun spille LT turneringer (lokale turneringer) holder det med grunnlisens til 200 kr.

Lisensen betales i Min Volleyball App. For å betale lisens som sandvolleyballspiller, må du være registrert som Sandvolleyballutøver i Idrettsforbundets portal, Sportsadmin. Ta kontakt med Anne (tlf 48012504) hvis du ikke er lagt inn som sandvolleyballutøver. Les om lisens i sandvolleyball her.

PÅMELDING
Påmelding til turneringer skjer i appen MinVolleyball. Volleyballkretsen har snart klar en liste over tilgjengelige turneringer. Disse vil også ligge inne i MinVolleyball.

Påmeldingsavgift
Påmeldingsavgift til turneringer betales av den enkelte i Appen. Det koster oftest 100 kr pr. pers å delta på en turnering.

RANKINGPOENG
Spillere som deltar i U15, U17, U19 og senior får personlige rankingpoeng ut fra plassering i turneringer de gjennomfører. Poengene de får er tellende kun for den klassen de vinnes i og lavere. U17-poeng er derfor tellende i U17- og U15-klassen, men ikke i U19 og senior. Rankingpoeng brukes for å seede lagene rettferdig når kampoppsett lages. Det er spillernes 5 beste resultater fra de siste 365 dager som gir laget seeding i en turnering.

I regionale turneringer (RT) deles det ut 300 poeng til begge spillerne på vinnerlaget, 270 poeng til nr.2, 240 til nr.3 osv.
RT Master er seniorturneringer med doble rankingpoeng (dvs. at vinnerlaget får 600 poeng).
I lokale turneringer (LT) gis det 100 poeng til vinnerlaget, 90 poeng til nr. 2 og 80 poeng til nr. 3.

ANDRE VIKTIGE DATOER OG TURNERINGER
Junior-NM spilles i Oslo på Koll Arena og Voldsløkka 30. juli-4. august (først U15 + U19, så U17 + U21).

Regler Sandvolleyball

Det er litt andre regler i Sandvolleyball enn i innendørs volleyball. Her kommer en enkel oversikt.

Poeng: De to første settene går til 21 poeng, det tredje settet går til 15 poeng.

Sidebytte: Lagene bytter side på hvert 7. poeng i første og andre sett. I tredje sett bytter lagene side på hvert 5. poeng.

Timeout: Hvert lag har en timeout pr. sett. I tillegg kan lagene ta «teknisk timeout» i de to første settene. Den skal evt. tas ved det tredje sidebytte, dvs. når lagene totalt har 21 poeng.

Ut/inn: Hvis ballen toucher linja på vei ut, så er ballen god.(Pass derfor på å legge linjene ordentlig ned.Hvis linja står rett opp og ballen toucher den, så er ballen inn.

Nett: Det er ikke lov til å være borti nettet.

Blokk: Blokk teller som slag, dvs at man har tre slag inklusive blokk.

Slagdømming:

1.-slaget (mottak/forsvar): Fingerslag på førsteslaget er ikke er lov fra U15-klassen og opp. Bruk baggerslag eller avstivede/samlede hender. Dobbeltslag er ikke lov.

2.-slaget (opplegg): Det er generelt streng dømming på fingerslag, dersom det er dobbeltslag. Ofte er man snill med slagdømming i U15- og i U17-klassen, hvis spilleren står i balanse i det slaget tas. I U19-klassen og senior kan dere blåse dobbeltslag på nivå med innendørs 2.divisjonsnivå. Dersom man, på 2.-slaget, spiller ballen over nettet, i et forsøk på å legge til makkeren sin, så er dette tillatt. Da gjelder ikke regelen om at ballen må spilles vinkelrett over nettet.

3.-slaget (angrep): om man bruker fingerslag må dette gå vinkelrett over nett. Det er altså kun lov til å spille ballen rett bakover eller rett fremover hvis man sender ballen over nett med fingerslag. Dipping med fingertuppene er ikke tillatt i sandvolleyball.


Ta kontakt med Anne.Strandman@unit4.com for spørsmål eller påmelding.

VELKOMMEN!

Adresse: Jarbakken 1, c/o Voksen Fleridrettshall, 0771 Oslo  Telefon: 40179545   Mail: sportsjef@vaker.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift